Τι αληθινά γνωρίζουμε για το έγκλημα και την εγκληματικότητα, τη βία και τη παραβατικότητα; Είναι όλες οι παρεκκλίνουσες συμπεριφορές «εγκλήματα»;Ποιος είναι τελικά ο εγκληματίας; Ποιοι παράγοντες ωθούν κάποιον σε μια εγκληματική πράξη; Ποιος ο ρόλος των θυμάτων στην αντιμετώπιση του εγκλήματος; «Σωφρονίζει» το σωφρονιστικό μας σύστημα; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Εγκληματολογία είναι μια ασυνήθιστη επιστήμη που προσπαθεί να εξαλείψει το ίδιο το αντικείμενο μελέτης της!

13 Ιαν 2017

Το Βίαιο Έγκλημα στον 21ο αιώνα με την συμμετοχή μελών του ΣΕΕΠΠ


Στις 13-14 Ιανουαρίου 2017 έλαβε χώρα το επιστημονικό συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας με θέμα "Το Βίαιο Έγκλημα στον 21ο Αιώνα". Κατά τη διάρκεια των εργασιών του επιστημονικού συνεδρίου, στο οποίο και συμμετείχαν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες πεδίου, διδάκτορες και υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές και νέοι εγκληματολόγοι, έλαβαν χώρα γόνιμες συζητήσεις και αναλύσεις γύρω από τη φαινομενολογία του βίαιου εγκλήματος, τους παράγοντες εγκληματογένεσης και την αντιμετώπιση της βίαιης εγκληματικότητας. Εκ μέρους του συλλόγου χαιρετισμό απηύθυναν (κατ’ αλφαβητική σειρά) οι: 1. Ντόρα Γιαννάκη, Πολιτικός Επιστήμονας- Εμπειρογνώμονας Πολιτικών Ασφάλειας & Δικαιοσύνης, Υπ. Δρ. Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, η εισήγηση της οποίας είχε ως θέμα τη «Συμβολή της Εγκληματολογίας στην ερμηνεία του φαινομένου της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης των νέων»
2. Θεώνη Σπαθή, Υπ. Δρ. Εγκληματολογίας Νομικής Αθηνών και Εγκληματολόγος, η εισήγηση της οποίας είχε ως θέμα τον «Κυβερνοεκφοβισμό: Μια νέα μορφή βίας που βρίσκεται ανάμεσά μας»
3. Ευάγγελος Χαϊνάς, Κοινωνιολόγος, ΜΔΕ Εγκληματολογίας και ΜΔΕ Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Υπ. Δρ. Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, η εισήγηση του οποίου είχε ως θέμα τη «Βία στους αθλητικούς χώρους στην Ελλάδα: Μορφές, παράγοντες και προτάσεις αντιμετώπισης». 

Ως Σύλλογος χαιρετίζουμε τέτοιες επιστημονικές συνεδρίες και ευελπιστούμε σε μελλοντικές παρόμοιες πρωτοβουλίες οι οποίες και θα ενδυναμώσουν τη φωνή και τη δράση της εγκληματολογικής επιστήμης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου