Τι αληθινά γνωρίζουμε για το έγκλημα και την εγκληματικότητα, τη βία και τη παραβατικότητα; Είναι όλες οι παρεκκλίνουσες συμπεριφορές «εγκλήματα»;Ποιος είναι τελικά ο εγκληματίας; Ποιοι παράγοντες ωθούν κάποιον σε μια εγκληματική πράξη; Ποιος ο ρόλος των θυμάτων στην αντιμετώπιση του εγκλήματος; «Σωφρονίζει» το σωφρονιστικό μας σύστημα; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Εγκληματολογία είναι μια ασυνήθιστη επιστήμη που προσπαθεί να εξαλείψει το ίδιο το αντικείμενο μελέτης της!

15 Σεπ 2016

Βία και κακοποίηση σε αδέσποτα και κατοικίδια

Συνέντευξη του Δρ. Ηλία Κορομηλά, Προέδρου Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου (Σ.Ε.Ε.Π.Π)(www.seepp.gr)
15/9/2016
Με ένα ανησυχητικό φαινόμενο, που παρατηρείται τελευταίως, μετά από μία ανάπαυλα κάποιων ετών, καταπιάνεται το τελευταίο τεύχος του Πρακτορείου, που κυκλοφορεί σήμερα. Αυτό της αύξησης κατοχής σκύλων ράτσας ή κατοικίδιων που αγοράστηκαν ή αποκτήθηκαν από φίλους και γνωστούς και της εγκατάλειψης τους σε σύντομο χρονικό διάστημα τη στιγμή που περίπου 2.500.000 αδέσποτα ζώα κυκλοφορούν ήδη ανάμεσά μας, εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους, από στιγμιαίους «φιλόζωους». Η Πολιτεία αδιαφορεί ή αδυνατεί να πάρει πρωτοβουλίες και η δράση των φιλοζωικών οργανώσεων δεν αρκεί να σώσει την κατάσταση, που μπορεί να επιβαρυνθεί περαιτέρω. Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι τα ζώα έχουν δικαιώματα και οι κάτοχοί τους υποχρεώσεις. Παράλληλα, οι αναγνώστες του περιοδικού μπορούν να διαβάσουν για την