Τι αληθινά γνωρίζουμε για το έγκλημα και την εγκληματικότητα, τη βία και τη παραβατικότητα; Είναι όλες οι παρεκκλίνουσες συμπεριφορές «εγκλήματα»;Ποιος είναι τελικά ο εγκληματίας; Ποιοι παράγοντες ωθούν κάποιον σε μια εγκληματική πράξη; Ποιος ο ρόλος των θυμάτων στην αντιμετώπιση του εγκλήματος; «Σωφρονίζει» το σωφρονιστικό μας σύστημα; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Εγκληματολογία είναι μια ασυνήθιστη επιστήμη που προσπαθεί να εξαλείψει το ίδιο το αντικείμενο μελέτης της!

13 Σεπ 2016

Τρομοκρατικά χτυπήματα...Λιγοστεύει ο χρόνος ασυλίας της Ελλάδας



Σε συνέντευξή του ο Ζιλ Κεπέλ, κορυφαίος Γάλλος αναλυτής εξηγεί τι εξέθρεψε το ριζοσπαστικό Ισλάμ, τι μπορεί να το ανατρέψει και ποιοι παράγοντες θα αλλάξουν δραστικά τις ισορροπίες στην Μέση Ανατολή. Εκτιμά ότι οι μέρες του ISIS είναι μετρημένες, ότι στο μεταξύ η Ελλάδα θα πάψει να χαίρει της σημερινής ασυλίας και θα αποτελέσει στόχο του, ότι το Ιράν είναι ένας παίκτης-κλειδί στις εξελίξεις κι ότι η digital επανάσταση, που περιθωριοποιεί τις χώρες-εξαγωγείς του πετρελαίου, θα φέρει απρόσμενα μεγάλες αλλαγές στη Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:


Για το ISIS και τους στόχους του
Για την ώρα η Ελλάδα δεν είναι στόχος, γιατί το ISIS χρησιμοποιεί τη χώρα ως τόπο συναντήσεων των συνδέσμων του κι ως πέρασμα. Δεν θα επιτεθούν τώρα. Αλλά η σημερινή ασυλία έχει τα όριά της. Το ISIS θα επιτεθεί κάποια στιγμή και στην Ελλάδα. Οι Βέλγοι πίστευαν ότι είναι προστατευμένοι επειδή οι ισλαμιστές είναι ελεύθεροι στη χώρα τους να ζουν με τους δικούς τους κανόνες. Κι όμως, στράφηκαν κατά του τόπου που τους προστάτεψε. Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι το σύμβολο της αποτυχίας του βελγικού κράτους και των υπηρεσιών ασφαλείας του.