Τι αληθινά γνωρίζουμε για το έγκλημα και την εγκληματικότητα, τη βία και τη παραβατικότητα; Είναι όλες οι παρεκκλίνουσες συμπεριφορές «εγκλήματα»;Ποιος είναι τελικά ο εγκληματίας; Ποιοι παράγοντες ωθούν κάποιον σε μια εγκληματική πράξη; Ποιος ο ρόλος των θυμάτων στην αντιμετώπιση του εγκλήματος; «Σωφρονίζει» το σωφρονιστικό μας σύστημα; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Εγκληματολογία είναι μια ασυνήθιστη επιστήμη που προσπαθεί να εξαλείψει το ίδιο το αντικείμενο μελέτης της!

9 Ιαν 2016

Foreign Terrorist Fighters, Στοιχεία για την τρομοκρατία των Ξένων Μαχητών

Της Ερασμίας Μπίτσικα, 
Η τρομοκρατία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που δεν δείχνει κανένα σεβασμό σε εθνικά σύνορα…
Οι λεγόμενοι «Τζιχαντιστές», είναι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι που παράγουν βία σε κράτη που ασπάζονται το Ισλάμ και δυστυχώς επιδιώκουν να σκορπούν τον τρόμο και τον θάνατο και στην Ευρώπη. Εκπαιδευμένοι τρομοκράτες από τα «φυτώρια» της Ανατολής διασχίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα για να εκτελούν τα θανατικά τους σχέδια. Ανυποψίαστοι πολίτες σκοτώνονται στο όνομα μιας διαστροφικής ερμηνείας των

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, Ο Εθισμός της Χρήσης και το Έγκλημα της Εμπορίας

Της Ερασμίας Μπίτσικα

Στην Ελλάδα η ελάχιστη ηλικία εισόδου στην επώδυνη περιπέτεια της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το πρόβλημα της διακίνησης και χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών είναι ένα παθολογικό, πολυπαραγοντικό φαινόμενο με παραμέτρους οικονομικές, ψυχολογικές, πολιτικές, πολιτισμικές και ιδεολογικές, που -παρά τις προσπάθειες των Κέντρων Πρόληψης και των νέων Μονάδων μείωσης της ζήτησης- παρουσιάζεται στην χώρα μας πολύ οξυμένο.
Εξάρτηση και Ναρκωτικά
Στους γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής οι απαιτήσεις στην εργασία, την οικογένεια, τον κοινωνικό μας περίγυρο πολλαπλασιάζονται και ο άνθρωπος καλείται να ανταπεξέλθει επαρκώς στις ευθύνες που του αναλογούν. Δυστυχώς, ορισμένοι άνθρωποι λόγω αδυναμίας ή μεγάλου ψυχικού